×
تنظیمات ویجت
پست الکترونیک
English
ارتباط با ریاست
مرکز بهداشت استان
Toggle navigation
صفحه اصلی
آموزش بهداشت و سلامت
سبک زندگی طب ایرانی
پیشگیری از حوادث و بلایا
آمادگی خانواده در برابر مخاطرات طبیعی
آمادگی خانوار در برابر بلایا
آمادگی خانوار در برابر زلزله
بهبود تغذیه جامعه
اهمیت مصرف حبوبات
پوکی استخوان
روزانه شیر و لبنیات مصرف کنید_پوستر
مصرف سبزی
مصرف میوه
مصرف نمک را محدود کنید_پوستر
منایع غذایی کلسیم
نمک، قند و چربی کم مصرف کنید
تغذیه صحیح در بارداری
تغذیه و واکسیناسیون
رهنمودهای غذایی جدید
رژیم درمانی در هپاتیت
ظرف غذای مناسب و نامناسب
توصیه تغذیه ای در روزه داری- کرونا
جدول زمان نگهداری مواد غذایی
تغذیه و سلامت قلب
طعم تندرستی
تغذیه زنان
فایل کتاب تغذیه سالمندان
تغذیه سالم در دوران سالمندی
اهمیت مصرف صبحانه
اهمیت سلامت میوه و سبزی
اهمیت کاهش مصرف نمک در سلامت کودکان
ایمنی غذا در مدارس
تغذیه سالم در رستوران و مراکز جمعی
سلامت دانش آموزان با مصرف میان وعده های کم نمک
کاهش مصرف قند،نمک و چربی
مقدار مصرف نمک در روز
بیماری های غیر واگیر
۱۰ راه برای کنترل فشارخون بالا بدون درمان دارویی
چاقی، دور کمر و نقش آن در کنترل فشار خون
زندگی سالمتر با مصرف نمک کمتر
فیبر و کنترل فشار خون
کتابچه تغذیه در فشار خون بالا
دانلود کتابچه قلب
بیماریهای قلبی و عروقی
علائم شایع سرطان ها
پیشگیری از بروز سرطان
دیابت (مرض قند)
آشنایی با دیابت
پیشگیری از ابتلا به دیابت
بیماری های واگیر
پاسخ به پرسش های رایج در مورد بیماری وبا
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF)
سالک چیست
سیاه زخم
شیگلوز
عفونتهای بیمارستانی
فاسیولیازیس
مقاومت میکروبی
هرآنچه باید در مورد بوتولیسم بدانیم
هرآنچه باید در مورد بیماری وبا بدانیم
تشخیص و درمان هپاتیت B & C
مارگزیدگی و عقرب گزیدگی
اقدامات لازم جهت پیشگیری از ابتلابه هاری برای افراد حیوان گزیده
اسهال خونی
بیماری سل چیست
سبک زندگی در بیماران هپاتیتی
آنچه باید درمورد جذام بدانیم
پاسخ به پرسش های رایج درمورد کیست هیداتید
پاسخ_به_سوالات_متداول_در_مورد_آبله_میمونی
پیشگیری از هاری و حیوان گزیدگی
نظام مراقبت سندرمیک
هر آنچه باید درمورد بیماری های آمیزشی بدانیم
هر آنچه در مورد کزاز باید بدانیم
هر آنچه در مورد مننژیت باید بدانیم
هر آنچه که باید در مورد بیماری سل بدانید
هر آنچه که باید در مورد سرخک بدانید
هرآنچه باید در مورد بیماری دانگ بدانیم
ایدز HIV
چند پرسش و پاسخ در مورد ایدز
بیایید HIV را بهتر بشناسیم
سلامت خانواده، جمعیت و مدارس
سلامت خانواده و جمعیت
ترویج ازدواج به وقت نیاز
تقویت هویت مادری
تک فرزندی و عوارض آن
دستاوردها و پیامدهای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
سقط عمدی جنین
پیامد های سالمندی جمعیت
مشاوره و روان شناسی خانواده
معایت تک فرزندی
ناباروری
خانواده، اخلاق و سبک زندگی
فرزند آوری از منظر آموزه های اسلامی
ناباروری
سقط و عوارض آن
حقوق و احکام خانواده
اهمیت فرزند آوری در قرآن
کودکان
شکوفایی استعداد کودکان ۰ تا ۵ سال
کتابچه بازی کودکان زیر ۶ سال
نکات کلیدی مراقبت ۱۲ماهگی
نکات کلیدی مراقبت ۲ ماهگی
نکات کلیدی مراقبت ۳-۵ روزگی
نکات کلیدی مراقبت ۵سالگی
نکات کلیدی مراقبت ۹ ماهگی
نکات کلیدی مراقبت ۳۰ تا ۴۵ روزگی
نکات کلیدی مراقبت ۴۰ ماهگی
نکات کلیدی مراقبت ۱۵ماهگی
نکات کلیدی مراقبت۱۸ ماهگی
میانسالان
اصول شیوه زندگی سالم (تغذیه میانسالان در بیماری)
اصول شیوه زندگی سالم در میانسالان(استعمال دخانیات)
اصول کلیدی ورزش و فعالیت جسمانی
«سبک زندگی سالم و باروری»
آموزههای طب ایرانی برای سلامت زنان
«مادری و اشتغال»
تک فرزندی
پمفلت آسیبهای شغلی
پیشگیری از سرطان های شایع در زنان
نقش شیوه زایمان بر افزایش جمعیت
تاثیر سقط جنین بر سلامت زنان
شیوه زندگی سالم و سرطان های شایع در مردان
پوکی استخوان مردان
عفونت آمیزشی در مردان
سواد سلامت و نقش آن در سلامت مردان
مردان و سلامت جنسی
پمفلت فعالیت فیزیکی
سالمندان
سلامت دهان و دندان سالمندان
راهنمای خدمات سالمندان
پیامدهای سالمندی جمعیت
سالمندی سالم
شیوه زندگی سالمندی
معرفی خدمات سالمندان
معرفی خدمات میانسالان و سالمندان
شهر دوستدار سالمند
سلامت محیط و کار
پاسخ به سوالات در مورد قوانین بهداشت محیط
پیام ها برای مضرات دخانیات
پیام هایی در مورد بهداشت آب
پیام هایی در مورد بهداشت مواد غذایی
پیام هایی در مورد دفع بهداشتی پسماند
روز جهانی بدون دخانیات
شکایت قابل طرح در سامانه ثبت شکایت مردمی ۱۹۰
قوانین مرتبط با بهداشت محیط
ارگونومی
برای ضد عفونی آبهای مشکوک به آلودگی چه اقدامی میتوان انجام داد؟
بسته آموزش بهداشت کشاورزی ویژه بهورز
راهنما و دستور العمل جامع بهداشت کشاورزی ایران
راهنمای جامع بهداشت رانندگان
روش سالم سازی سبزیجات
سؤالات پرتکرار در مورد تجهیزات حفاظت فردی__راهنمای پیشگیری و کنترل کووید
شرایط نگهداری صحیح از نمک تصفیه شده یددارچگونه است؟
ویژگیهای بوفه بهداشتی
ارگونومی در کار
سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد
خشونت خانگی چیست؟
مهارت فرزندپروری
مهارت مدیریت استرس
مهارت ارتباطی چیست؟
مهارت مدیریت خشم
الکل چیست؟
توصیه هایی برای مدیریت استرس
راهنمای اقدام کنندگان اولیه برای صحنه خودکشی
راهنمای اقدام برای مداخله کنندگان اولیه خودکشی
مداخله روانشناختی در بازماندگان افراد فوت شده به دنبال خودکشی
محتوای کتاب پیشگیری از خودکشی
مداخله کوتاه مدت روانشناختی و پیگیری پس از ترخیص
استراتژی های کلیدی سلامت روان در محیط کار
داخله مختصر روانشناختی برای افراد دارای افکار خودکشی
استرس شغلی در محیط کار
خودکشی
محتوای آموزشی محرم و اربعین
برنامه ارتباطات خطر و مشارکت اجتماعی
جملات آموزشی منتخب ویژه ایام محرم
محتوای آموزشی منتخب ویژه محرم و اربعین
کتابچه آموزشی اربعین
کتابخانه دیجیتال سلامت
اشکال دارویی و روش استفاده از آنها
ارتباط با سالمند
اصول مراقبت نوزادان و کودکان
چاقی کودکان
حوادث در سالمندان
لثه و بیماریهای آن
راهنمای آموزشی بهورز
زایمان طبیعی
ناخوشی ها
علایم خطر پس از زایمان
راه های پیشگیری از بیماری ها و پیشگیری از ناقلین
بهبود تغذیه جامعه
آموزش و ارتقای سلامت
بازی اینترنتی آموزش سلامت
سلامت دهان و دندان
سلامت دهان و دندان
مدیریت خطرهای ناشی از جیوه در بخشهای دندانپزشکی
طرح مشترک توانمندسازی دانش آموزان
محتوای آموزشی ویژه راهیان نور
توصیه های ماه مبارک رمضان
آمادگی پیش از رمضان
بارداری،شیردهی و روزه داری
بیماریهای زمینه ای و روزه داری
توصیه های بهداشتی عید فطر
دیابت و رمضان
روزه داری و یبوست ۱
روزه داری و یبوست ۲ طب ایرانی
سردرد در روزه داری
سیستم ایمنی بدن در ماه مبارک رمضان
مایعات مناسب روزه داری
مایعات و روزه داری طب ایرانی
جمعیت و خانواده
سامانه یکپارچه بهداشت (سیب)
برنامه عملیاتی
فرمت برنامه های عملیاتی
بخش نامه های برنامه عملیاتی
فیلم های آموزشی سامانه برنامه عملیاتی
راهنمای کامل سامانه سیب
راهنمای ثبت اطلاعات زیج حیاتی در سامانه سیب
راهنمای استفاده از سامانه سیب ویژه مدیر سیستم
راهنمای استفاده از سامانه سیب ویژه پزشک
راهنمای استفاده از سامانه سیب ویژه پذیرش
راهنمای استفاده از سامانه سیب ویژه غیر پزشک
راهنما بلوک بندی در سامانه سیب
آموزش نحوه پر کردن طول و عرض جغرافیایی در سامانه سیب
نحوه ثبت اطلاعاتی میهمانی که در سامانه ثبت نشده است
راهنمای ثبت اطلاعات واحدها در سامانه سیب
راهنمای تکمیل اطلاعات (شبکه بهداشت)
راهنمای تکمیل اطلاعات (مرکز خدمات جامع سلامت)
راهنمای تکمیل اطلاعات (پایگاه سلامت)
راهنمای تکمیل اطلاعات (خانه بهداشت)
راهنمای گزارشگیری سامانه سیب
نحوه گزارش گیری از سامانه سیب ویژه پزشک
نحوه گزارش گیری از سامانه سیب ویژه کارشناسان ستادی
نحوه گزارش گیری از سامانه سیب ویژه کاربران سامانه
راهنمای سامانه سیب در برنامه سلامت خانواده ورژن یک
برنامه مادران
برنامه کودکان
برنامه باروری سالم
برنامه میانسالان
برنامه سالمندان
کاربران برتر سامانه سیب
ورود به سامانه سیب
ورود به سامانه آموزشی سیب
میز خدمت الکترونیک
کمیته HSR
تشخیص و نیازدرمانی MIH
ورود به سامانه HSR
اولیت های پژوهشی و مداخلات سلامت
پایان نامه ها و کار در بهداشت
آیین نامه پژوهشی HSR
طب ایرانی
کارگاه آموزشی طب ایرانی - ویژه پزشکان
بوکلت بسته خدمت طب ایرانی ویژه غیر پزشک
سبک زندگی طب ایرانی
کلیپ سبک زندگی سالم (قسمت اول)
آشنایی با مبانی طب ایرانی ویژه پزشکان
کلیپ سبک زندگی سالم - هوا
کلیپ سبک زندگی سالم - نوشیدن
پرسشنامه سنجش وضعیت دندان ۶ و مهارتهای بهداشتی کودکان ۶تا ۷ سال در حفظ سلامت دندان ۶ سالگی
صفحهاصلی
مدل زنجیره ای پایش و ارزشیابی مراقبت سلامت دهان و دندان کودکان زیر ۳ سال برای پیشگیری از پوسیدگی زودرس دندان های شیری
مدل زنجیره ای پایش و ارزشیابی مراقبت سلامت دهان و دندان کودکان زیر ۳ سال برای پیشگیری از پوسیدگی زودرس دندان های شیری
لطفاً خطاهای زیر را رفع نمائید:
پیشگیری از پوسیدگی زودرس دندان ها
نام شبکه
*
شهرستان مورد نظر را انتخاب کنید
شهرستان اردبیل
شبکه پارس آباد
شبکه مغان
شبکه بیله سوار
شبکه انگوت
شبکه مشکین شهر
شبکه اصلاندوز
شبکه نیر
شبکه سرعین
شبکه نمین
شبکه کوثر
0
1
1- آيا مواد آموزشي براي پيشگيري از پوسيدگي در مركز وجود دارد ؟( جود کودک سالم ، دانستنیهای سلامت دهان و دندان ویزه بهورزان) بلی =1 خیر=0
*
انتخاب کنید
0
1
2
2- آيا ماكت دندان و مسواك براي آموزش وجود دارد؟(ماكت دندان تميز و سالم همراه با مسواك (ترجيحاً همراه با ماكت دندانهاي شيري با مسواك مربوطه) بلی =1 خیر=0
*
انتخاب کنید
0
1
3
3- آيا مجموعه آموزشي دانستنيهاي بهداشت دهان و دندان ويژه بهورز خانه/ پایگاه و یا کتاب مراقبتهای کودک سالم وجود دارد؟ (كتاب بهورزان آخرين چاپ بصورت نسخه چاپی یا الکترونیک1384) بلی=1 خیر=0
*
انتخاب کنید
0
1
4
4- وارنیش فلوراید در خانه/ پایگاه وجود دارد؟ بلی =1 خیر=0
*
انتخاب کنید
0
1
5
5- مسواک انگشتی برای کودکان زیر دو سال در خانه/ پایگاه وجود دارد؟ بلی =1 خیر=0
*
انتخاب کنید
0
1
6
6- فرم مراقبت / معاینات غربالگری در خانه/ پایگاه وجود دارد( فرم الکترونیک )؟ بلی =1 خیر=0
*
انتخاب کنید
0
1
7
7- فرم اریابی سطح خطر پوسیدگی در خانه/ پایگاه وجود دارد؟ بلی =1 خیر=0
*
انتخاب کنید
0
1
8
8- فرم تقویت خود مراقبتی دهان و دندان کودک برای کنترل عوامل خطر پوسیدگی در خانه/ پایگاه وجود دارد ؟ بلی =1 خیر=0
*
انتخاب کنید
0
1
9
دانش ارايه دهنده خدمت در مورد فرايندهاي آموزشی/ غربالگری/ مراقبتی/ پیشگیری از پوسیدگی زود رس دندانهای شیری ( با مشاهده یک مورد )
10
9- آموزش علايم و ناراحتي بهنگام رويش دندانها ( آموزش چهره به چهره ، جمع آوري اطلاعات بيمار در مورد آموزش پيش از ازدواج 2- بازگويي موارد قرمزي و التهاب لثه ، درد و خارش محل رويش، افزايش جريان بزاق، ناراحتي و گريه زياد و بي خوابي، نوك زدن دندان از3- لثه كه موارد فوق با استفاده از مواد آموزشي ديداري 4-(كتاب سلامت ويژه گروههاي سني، كتاب دانستيها، فليپ چارت) 1 مورد= 25/0 2 مورد= 5/ه 3 مورد= 75/0 4 مورد =1
*
انتخاب کنبد
1
2
3
4
11
10- آموزش روش هاي كمكي به كاهش درد و ناراحتي كودك بهنگام دندان در آوردن ( آموزش چهره به چهره پس از جمع آوري اطلاعات در مورد آموزش پيش از ازدواج با 2- بازگويي موارد، تميز نگه داشتن لثه توسط پارچه يا گاز تميز مرطوب ،استفاده از دندانك نرم، تميز و سرد ، مسواك انگشتي سرد براي ماساژ لثه 3- استفاده از مواد آموزشي ديداري (كتاب سلامت ويژه گروههاي سني، كتاب دانستيها، فليپ چارت) 1 مورد= 5/0 2 مورد= 75/ه 3 مورد=1
*
انتخاب کنبد
1
2
3
12
11- آموزش تميز كردن لثه و دندانهاي كودك و زمان شروع آن ( 1-جمع آوري اطلاعات بيمار در مورد نحوه تميز كردن لثه و دندانهاي كودك، آموزش چهره به چهره و 2- بازگويي موارد زمان شروع تميز كردن دندانهاي كودك بايد قبل از شروع رويش دندان بايد با تميز كردن لثه شروع شود ، كودك در حاليكه سر به سمت بدن مادر و پاهايش از بدن مادر دور است در آغوش مادر قرار مي گيرد ، فشار انگشت سبابه به گونه نوزاد كمك مي كند تا فك پايين باز ميشود.، يك تكه گاز تميز يا پارچه تميز مرطوب دور انگشت پيچيده و با آن با فشار مناسب طوري لثه و دندانها تميز كنيد تا پلاك ميكروبي برداشته شود ، اين كار دو بار در روز بايد انجام شود 3- استفاده از موادآموزشي ديداري (كتاب سلامت ويژه گروههاي سني، كتاب دانستيها، فليپ چارت) 1 مورد= 5/0 2 مورد= 75/ه 3 مورد= 1
*
انتخاب کنبد
1
2
3
13
12- آموزش علايم پوسيدگي زودرس دندانهاي شيري و نحوه پيشگيري از آن ( 1-جمع آوري اطلاعات بيمار در مورد نحوه تميز كردن لثه و دندانهاي كودك مربوطه به دوره آموزش مشاوره ازدواج در دوران بارداري 2- آموزش چهره به چهره ، بازگويي پوسيدگي دندانهاي شيري مخصوصا فك بالا در سنين ابتدايي رويش كه بيشتر به علت باقي ماندن طولاني مدت شير روي دندانها و پاك نكردن آن و عادات غلط تغذيهاي ميباشد ، پيشگيري از پوسيدگي زودرس دندانها ، پاك كردن دندانهاي كودك پس از هر بار شير دهي و مصرف مواد شيرين مثل شربنهت حتي شربتهاي دارويي ، مهارت استفاده از استكان يا فنجان بجاي شيشه شير و تميز كردن دندانهاي كودك به ميزان حداقل 2 تا 3 يار در روز 3- با استفاده از مواد آموزشي ديداري (كتاب سلامت ويژه گروههاي سني، كتاب دانستيها، فليپ چارت) 1 مورد= 5/0 2 مورد= 75/ه 3 مورد= 1
*
انتخاب کنبد
1
2
3
14
13- آموزش عوارض پوسيدگي زودرس دندانهاي شيري ( 1-جمع آوري اطلاعات والدين، آموزش چهره به چهره و باز گويي 2- درد و ناراحتي كودك و مشكلات مرتبط با خدمات دندانپزشكي براي كودك در سنين پايين ،افتادن زودرس دندانها و مشكلات تغذيه براي رويش دندانهاي دايمي و ظاهر كودك 3- استفاده از مواد آموزشي ديداري (كتاب سلامت ويژه گروههاي سني، كتاب دانستيها، فليپ چارت، کتاب کودک سالم) 1 مورد= 5/0 2 مورد= 75/ه 3 مورد= 1
*
انتخاب کنبد
1
2
3
15
14- آموزش نحوه استفاده از قطره آهن ( 1- جمع آوري اطلاعات والدين در مورد مصرف قطره آهن آموزش چهره به چهره با بازگويي 2- قطره آهن بايد در قسمت عقب دهان چكانده شود ، پس از مصرف قطره آهن شير به نوزاد شير خوار و به كودكان بزرگتر آب داده شود . دندانهاي كودك با پارچه تميز مرطوب يا گاز مرطوب تميز شود.3- استفاده از مواد آموزشي ديداري (كتاب سلامت ويژه گروههاي سني، كتاب دانستيها، فليپ چارت) 1 مورد= 5/0 2 مورد= 75/ه 3 مورد= 1
*
انتخاب کنبد
1
2
3
16
15- آموزش تغذيه صحيح غير پوسيدگي زا ( 1- جمع آوري اطلاعات والدين، آموزش چهره به چهره در مورد 2-كاهش مصرف مواد قندي،عدم استفاده از شريني و شكلات، عدم استفاده از شريني چسبنده، مصرف شريني جات بهنگام وعده غذاي اصلي، آموزش كنار گذاري شيشه شير و استفاده از فنجان و ليوان در زودترين زمان ممكن 3- استفاده از مواد آموزشي ديداري (كتاب سلامت ويژه گروههاي سني، كتاب دانستيها، فليپ چارت) 1 مورد= 5/0 2 مورد= 75/ه 3 مورد= 1
*
انتخاب کنید
1
2
3
17
16- آموزش مسواك زدن دندانها كودكان 1 تا 2 ساله (1-جمع آوري اطلاعات والدين 2- انتخاب مسواك مناسب براي كودك استفاده از مسواك از سن 1 تا 2 سالگي، استفاده از خمير دندان به اندازه يك دانه برنج تا 2 سالگی و به اندازه یک نخود در 2 سالگي اگر كودك خمير را قورت نميدهد، مسواك زدن از سن 2 سالگي شروع ميشود تا سن 4 سالگي و بعد از آن كودك بايد بتواند خودش تحت نظر والدين مسواك بزند، والدين بايد خود مسواك زدن را انجام و ضمن نظارت در مسواك زدن كودك از تميز بودن دندانهاي كودك و مسواك زدن مناسب آن توسط كودك اطمينان حاصل نموده در غير اينصورت خود دندانهاي كودك را مسواك نمايد.3- نظارت مراقبت كننده در مركز بر نحوه مسواك زدن دندانهاي كودك توسط والدين به هنگام مراجعه به مرکز. 1 مورد= 5/0 2 مورد= 75/ه 3 مورد= 1
*
انتخاب کنید
1
2
3
18
17- آموزش نحوه استفاده از نخ دندان پس از رويش كامل دندانهاي شيري خلفي (1- جمع آوري اطلاعات مادر در مورد استفاده از نخ دندان و آموزش چهره به چهره بصورت 2- بازگويي اهميت تميز كردن فواصل بين دندانهاي كودك، آموزش نحوهي نح دندانكشيدن ، نظارت بر نحوهي نخ دندان كشيدن دندانهاي كودك توسط مادر به هنگام مراجعه به مراكز .3- استفاده از مواد آموزشي ديداري (كتاب سلامت ويژه گروههاي سني، كتاب دانستيها، فليپ چارت) 1 مورد= 5/0 2 مورد= 75/ه 3 مورد= 1
*
انتخاب کنید
1
2
3
19
18- آموزش مزاياي فلورايد (1- جمع آوري اطلاعات مادر در مورد مزاياي فلورايد و آموزش چهره به چهره در مورد 2- راههاي استفاده از فلورايد ، نقش فلورايد در افزايش استحكان دندانها ، نوبتهاي فلورايد تراپي 3- ارجاع براي فلورايد تراپي 4- استفاده از مواد آموزشي ديداري (كتاب سلامت ويژه گروههاي سني، كتاب دانستيها، فليپ چارت) 1 مورد= 25/0 2 مورد= 5/ه 3 مورد= 75/0 4 مورد =1
*
انتخاب کنید
1
2
3
4
20
19- علايم و ناراحتي بهنگام رويش دندانها را ميداند (1-قرمزي و التهاب لثه 2- درد و خارش محل رويش3- افزايش جريان بزاق، ناراحتي و گريه زياد و بي خوابي4- نوك زدن دندان از لثه) 1 مورد= 25/0 2 مورد= 5/ه 3 مورد= 75/0 4 مورد =1
*
انتخاب کنید
1
2
3
4
21
20- روش هاي كمك به كاهش درد و ناراحتي كودك بهنگام دندان در آوردن (1- تميز نگه داشتن لثه توسط پارچه يا گاز تميز مرطوب 2- استفاده از دندانك نرم، تميز و سرد 3- مسواك انگشتي سرد براي ماساژ لثه) 1 مورد= 5/0 2 مورد= 75/ه 3 مورد= 1
*
انتخاب کنید
1
2
3
22
21- تميز كردن لثه و دندانهاي كودك و زمان شروع آن را بدرستی توضیح میدهد (1-زمان شروع تميز كردن دندانهاي كودك بايد قبل از شروع رويش دندان با تميز كردن لثه شروع شود 2- كودك در حاليكه سر به سمت بدن مادر و پاهايش از بدن مادر دور است در آغوش مادر قرار مي گيرد ، فشار انگشت سبابه به گونه نوزاد كمك مي كند تا فك پايين باز ميشود.، يك تكه گاز تميز يا پارچه تميز مرطوب دور انگشت پيچيده و با آن با فشار مناسب طوري لثه و دندانها تميز كنيد تا پلاك ميكروبي برداشته شود 3- اين كار دو بار در روز بايد انجام شود) هیچکدام از موارد فوق را اظهار ننماید=0 یک مورد= 1 دو مورد= 2 سه مورد= 3
*
انتخاب کنید
1
2
3
23
22- علايم پوسيدگي زودرس دندانهاي شيري و نحوه پيشگيري از آن(1-پوسيدگي دندانهاي شيري مخصوصا فك بالا در سنين ابتدايي رويش كه بيشتر به علت باقي ماندن طولاني مدت شير روي دندانها و پاك نكردن آن و عادات غلط تغذيهاي ميباشد ، 2- پاك كردن دندانهاي كودك پس از هر بار شير دهي و مصرف مواد شيرين مثل شربنهت حتي شربتهاي دارويي 3- مهارت استفاده از استكان يا فنجان بجاي شيشه شير و تميز كردن دندانهاي كودك به ميزان حداقل 2 تا 3 يار در روز 4- تميز كردن روزانه 2 بار با مسواك انگشتي يا پارچه تميز مرطوب) هیچکدام از موارد فوق را اظهار ننماید=0 یک مورد= 1 دو مورد= 2 سه مورد= 3 چهار مورد=4
*
انتخاب کنید
1
2
3
4
24
23- عوارض پوسيدگي زودرس دندانهاي شيري (1-درد و ناراحتي كودك و مشكلات مرتبط با خدمات دندانپزشكي براي كودك در سنين پايين 2- افتادن زودرس دندانها و مشكلات تغذيه 3- مشكلات رويش دندانهاي دايمي و4- مشكلات ظاهر كودك) هیچکدام از موارد فوق را اظهار ننماید=0 یک مورد= 1 دو مورد= 2 سه مورد= 3 چهار مورد=4
*
انتخاب کنید
1
2
3
4
25
24- استفاده از قطره آهن (1- قطره آهن بايد در قسمت عقب دهان چكانده شود 2- پس از مصرف قطره آهن شير به نوزاد شير خوار و به كودكان بزرگتر آب داده شود3-دندانهاي كودك با پارچه تميز مرطوب يا گاز مرطوب تميز شود). هیچکدام از موارد فوق را اظهار ننماید=0 یک مورد= 1 دو مورد= 2 سه مورد= 3 چهار مورد=4
*
انتخاب کنید
1
2
3
4
26
25- تغذيه صحيح غير پوسيدگي زا (1- كاهش مصرف مواد قندي، عدم استفاده از شريني و شكلاتعدم استفاده از شريني چسبنده 2- مصرف شريني جات بهنگام وعده غذاي اصلي 3- آموزش كنار گذاري شيشه شير و استفاده از فنجان و ليوان در زودترين زمان ممكن 4- شستشوي دهان و يا مسواك زدن پس از هر بار مصرف مواد غذايي) هیچکدام از موارد فوق را اظهار ننماید=0 یک مورد= 1 دو مورد= 2 سه مورد= 3 چهار مورد=4
*
انتخاب کنید
1
2
3
4
27
26- مصرف فلورايد (1-راههاي استفاده از فلورايد 2- نقش فلورايد در افزايش استحكان دندانها 3- نوبتهاي فلورايد تراپي) هیچکدام از موارد فوق را اظهار ننماید=0 یک مورد= 1 دو مورد= 2 سه مورد= 3 چهار مورد=4
*
انتخاب کنید
1
2
3
4
28
مهارت والدین در بهداشت دهان و دندان کودک
29
27- نحوه تميز كردن دندانهاي كودك با پارچه مرطوب را به درستي نشان ميدهد (1-انتخاب گاز یا پارچه تمیز و مرطوب 2- نحوه پیچیدن آن به دور انگشت 3- نحوه قرار گرفتن مادر و کودک برای دسترسی راحت به دندانها 4- نحوه تمیز کردن دندانها) هیچکدام از موارد فوق را نشان ننماید=0 یک مورد= 1 دو مورد= 2 سه مورد= 3 چهار مورد=4
*
انتحاب کنید
1
2
3
4
30
28- نحوه استفاده از مسواك انگشتي را به درستي نشان ميدهد. (1 -تهیه مسواک انگشتی و یا تحویل آن از خانه/ پایگاه 2- نحوه نحوه قرار دادن آن روی انگشت 3- نحوه قرار گرفتن مادر و کودک برای دسترسی راحت به دندانها 4- نحوه تمیز کردن دندانها با مسواک انگشتی ) هیچکدام از موارد فوق را نشان ننماید=0 یک مورد= 1 دو مورد= 2 سه مورد= 3 چهار مورد=4
*
انتخاب کنید
1
2
3
4
31
29- نحوه مسواك زدن دندانهاي كودك را با مسواك كودكان به درستي نشان ميدهد. بلی=1 خیر = 0
*
انتخاب کنید
0
1
32
30- نحوه نخ دندان كشيدن دندانهاي خلفي را به درستي نشان ميدهد لی=1 خیر = 0
*
انتخاب کنید
0
1
33
پیامدها ی سلامت دهان و دندان کودک 2 ساله متاثر از مراقبتها
34
31- شاخص پلاک/ دبری
*
وارد کنید
35
32- شاخص dmft و caries free
*
وارد کنید
36
تکمیل کننده
*
بهورز / مراقب سلامت (خود اظهاری)
مراقب سلامت ناظر
دندانپزشک مرکز جامع خدمات سلامت
مسئول دهان و دنان شبکه
مسئول دهان و دندان استان
37
روش پایش
*
حضوری
غیر حضوری (تلفنی / ویدئو چت)
38
کد امنیتی
ثبت فرم