پیام معاون بهداشت دانشگاه در خصوص وضعیت الگوی مصرف مواد غذایی در خانوارهای استان

۱۶ تیر ۱۴۰۱ | ۰۰:۰۳ کد : ۲۰۴۹۰ اخبار
تعداد بازدید:۹۴

پیام دکتر جعفر زاده معاون محترم بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در خصوص وضعیت الگوی مصرف مواد غذایی در خانوارهای استان اردبیل
مصرف متعادل، متنوع و متناسب از گروه‌های مختلف غذایی به صورت روزانه علاوه بر اینکه مواد مغذی مورد نیاز بدن را به خصوص در گروه‌های سنی آسیب پذیر تامین می‌کند نقش مهمی در حفظ سلامت و تناسب اندام دارد. 
تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و تنوع به معنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی از ۶ گروه اصلی غذایی و تناسب به این معنی می‌باشد که هر فرد با توجه به سن، جنس و شرایط جسمی خود از گروه‌های مختلف غذایی به مقدار مناسب دریافت کند. 
هرم غذایی ایرانیان راهنمای خوبی برای اطلاع از میزان مورد نیاز روزانه از هر گروه غذایی در گروه‌های سنی مختلف می‌باشد. متاسفانه مصرف گروه‌های غذایی در سفره اکثر خانوارهای ایرانی مطابق مقدار توصیه شده نیست و برخی گروه‌های غذایی مانند گروه میوه،گروه سبزی و گروه شیر و لبنیات کمتر و برخی گروه‌های غذایی مانند گروه نان و غلات بیشتر از مقدار توصیه شده مصرف می‌شوند.
در گروه سنی میانسالان استان اردبیل یعنی افراد 30 تا 60 سال 24 درصد افراد الگوی مصرف نامطلوب لبنیات، 21 درصد افراد الگوی مصرف نامطلوب میوه و 29 درصد افراد الگوی مصرف نامطلوب در گروه غذایی سبزیجات دارند. 
مصرف نامطلوب گروه‌های غذایی از طرفی باعث شیوع بالای اضافه وزن و چاقی و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر نظیر دیابت نوع 2، پر فشاری خون، سکته‌های قلبی و مغزی و اختلالات چربی خون و از طرفی باعث کمبود برخی ریز مغذی‌ها می‌شود. مراجعه هم استانی‌های عزیز به پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت جهت غربالگری تغذیه‌ای و استفاده از آموزش‌های مراقبین سلامت و بهورزان و همچنین استفاده از خدمات رایگان مشاوره توسط کارشناسان خبره تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت می‌تواند به بهبود وضعیت تغذیه و اصلاح  الگوی مصرف مواد غذایی کمک نماید. همچنین  هم استانی‌های عزیز میتوانند با مراجعه به تارنمای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در صفحه معاونت بهداشت از منابع معتبرآموزشی موجود در این صفحه استفاده نمایند.


نظر شما :