پیام دکتر جعفرزاده، معاون امور بهداشتی دانشگاه به مناسبت هفته جهانی تیروئید (۴ خرداد)
آقای دکتر جعفرزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با ارسال پیامی به مناسبت هفته جهانی تیروئید، بر اهمیت این روز و نقش آموزش و غربالگری در پیشگیری از اختلالات ناشی از اختلالات عملکرد تیروئید تاکید کرد و افزود :
با توجه به اهمیت و نقش غده تیروئید در بدن و همچنین شیوع بالای اختلالات عملکرد این غده، روز 25 می (4 خرداد) توسط فدراسیون بین المللی تیروئید بهعنوان «روز جهانی تیروئید» نامگذاری شده است. هدف از این مناسبت سالانه، ارتقاء آگاهی و شناخت مردم در خصوص عملکرد و اهمیت غده تیرویید و همچنین نقش تشخیص زودرس در پیشگیری از بروز اختلالات ناشی از اختلال عملکرد این غده در بدن می باشد.
ایشان افزودند: هورمونهای غده تیروئید تأثیر قابل توجهی بر سلامت افراد دارد. تیروئید موجب تنظیم سوخت و ساز بدن می شود.
ید یکی از ریزمغذیهای مهم برای تولید هورمون های تیروئید است. کمبود ید در رژیم غذایی روزانه، میتواند باعث بروز بیماریهای مهمی از جمله گواتر (بزرگ شدن غده تیروئید)، کمکاری تیروئید، کوتاهی قد و عقبماندگی ذهنی شود
.ایشان افزودند: یکی از بیماریهای مرتبط با این غده، کمکاری مادرزادی تیروئید نوزادان یا همان هیپوتیروئیدی است که میتوان با انجام یک آزمایش ساده از کف پای نوزاد در 3 تا 5 روزگی تشخیص داد. اما اگر این آزمایش در اوایل زندگی نوزاد انجام نشود و نوزاد مبتلا به این بیماری، تشخیص داده نشود یا درمان مناسب صورت نگیرد ، فرد دچار عوارضی از جمله ناتوانی ذهنی، کم شنوایی ، ناشنوایی و ... خواهد شد.
این امر نشان دهنده اهمیت غربالگری در این گروه سنی می باشد.. خوشبختانه مراکز منتخب در کلیه نقاط استان، آمادگی ارایه خدمت در این خصوص را دارند و این برنامه یکی از موفق ترین برنامه های اجرا شده در سیستم بهداشتی درمانی کشور و استان محسوب می شود. علاوه بر غربالگری نوزادان، کلیه موارد شناسایی شده مورد مراقبت قرار گرفته و پیگیری درمان موارد ابتلا توسط پرسنل بهداشتی انجام می گیرد.
ایشان در پایان گفتند: با افزایش آگاهی مردم عزیز در خصوص تیروئید و همچنین غربالگری و شناسایی زودهنگام اختلالات آن، از بروز عوارض این بیماری پیشگیری و گامی موثر در افزایش سلامت عموم مردم عزیز برداشته شود.
نظر شما :