پیام دکتر محمد جعفرزاده معاون امور بهداشتی دانشگاه به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات

پیام دکتر محمد جعفرزاده معاون امور بهداشتی دانشگاه به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات عوارض مصرف دخانیات بر سلامتی انسان
۰۴ خرداد ۱۴۰۲ | ۰۸:۳۴ کد : ۲۵۴۴۹ اخبار تصویری اخبار
تعداد بازدید:۸۱
آمار مصرف دخانیات در ایران در یک نگاه براساس آماری که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده است، وضعیت مصرف دخانیات در کشور در بین سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ به شرح زیر است: ۱۴/۰۱ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال ایران مواد دخانی مصرف می‌کنند. سهم مردان ۲۵.۸۸ درصد و سهم زنان ۴.۴۴ درصد است. در بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، مصرف قلیان در جمعیت بالای ۱۸ سال ایران، رشد ۲۸ درصدی داشته است. این رشد برای زنان ۵۷.۶ درصد و برای مردان ۱۷.۸ درصد گزارش شده است. سالانه بیش از ۶۰ هزار نفر در ایران، به دلیل مصرف دخانیات فوت می‌کنند. چنانچه این روند افزایشی کنترل نشود، در ۱۰ سال آینده، ۲۰۰ هزار ایرانی در اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست خواهند داد. سالانه در کشور چیزی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان صرف خرید سیگار می‌شود. صنعت دخانیات در ایران گردش مالی ۲۵ هزار میلیارد تومانی دارد. صنعت دخانیات چیزی حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان به نظام سلامت کشور، ضرر می‌رساند. در بین ۱۲۱ کشور در جهان، ایران رتبه ۶۷ مصرف دخانیات را دارد. ایران کمترین مالیات بر دخانیات را در کشورهای خاورمیانه به خود اختصاص داده است. بیش از یک میلیارد سیگاری در جهان وجود دارند که حدود ۸ میلیون نفر از آنها در ایران هستند. عوارض هر وعده مصرف قلیان معادل ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخ سیگار است
پیام دکتر محمد جعفرزاده معاون امور بهداشتی دانشگاه به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات

پیام دکتر محمد جعفرزاده معاون امور بهداشتی دانشگاه به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات

عوارض مصرف دخانیات بر سلامتی انسان

یکی از مشکلات عمده سلامت، گسترش استعمال دخانیات در جامعه می باشد که این خود  بعنوان یکی از شایع ترین عوامل مرگ ومیر در جهان شناخته شده است.  چراکه مصرف این مواد عامل 25 بیماری کشنده از جمله سرطان هاوبیماریهای قلبی وعروقی است، پیش بینی می شود در سال های آتی این عامل بزرگترین وبیشترین عامل مرگ ومیر وکاهش طول عمر باشد  طی سالهای اخیر سالانه بیش از 60 هزار نفر در ایران به دلیل مصرف دخانیات فوت می کندد. مصرف انواع مختلف مواد دخانی مانند قلیان به طور گسترده در جامعه خصوصاً در بین جوانان ونوجوانان شایع شده است که میبایست این گروه از افراد جامعه را در زمینه عدم مصرف مواد دخانی با توجه به زیانهای  این مواد آگاه ساخت.

دکتر جعفرزاده در ادامه اظهار کرد: کارشناسان سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مستقر در مراکز جامع خدمات سلامت، در زمینه پیشگیری و ارائه خدمات اولیه در حوزه مواد دخانی و اعتیاد آماده خدمت رسانی به آحاد مردم عزیز می باشند.


نظر شما :