پیام معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت پویش ملی پیشگیری و تشخیص زود هنگام سرطان پستان

تعداد بازدید:۳۲

سلامت زنان و به ویژه مادران از مفاهیم زیر بنایی در توسعه است. چرا که نه تنها مسئول سلامت خود هستند، بلکه بیشترین مراقبت ها را براى سلامت خانواده انجام می دهند. به این ترتیب وضعیت سلامت زنان تأثیر به سزایی بر سلامت فرزندان، خانواده و جامعه پیرامون آنها دارد . امروزه یکی از عوامل نگران کننده در سلامتی زنان، سرطان پستان است. سرطان پستان در ایران نیز همچون اکثر کشورهای دنیا شایع‌ترین سرطان در زنان است. در استان اردبیل نیز این بیماری در صدر سرطان‌های زنان قرار دارد. هر ساله 9 مهر ماه تا 9 آبان ماه "پویش ملی پیشگیری و تشخیص زود هنگام سرطان پستان" به منظور افزایش آگاهی عمومی و کمک به پیشگیری و تشخیص به موقع این بیماری برگزار می گردد. مهمترین عواملی که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان می شوند عبارتند از: سن بالای مادر در اولین زایمان، نمایه توده بدنی بالای 30 ، سابقه خانوادگی و جهش های ژنی ، سن بالا، سن قاعدگی کمتر از 12 سال، سن یائسگی بالای 55 سال ، زمینۀ نژادی و قومی ، وضعیت اقتصادی و اجتماعی بهتر، مصرف بالای چربی های اشباع شده، هورمون درمانی جایگزین (HRT ) پس از یائسگی، مصرف الکل اما خوشبختانه سرطان پستان بیماری است که تا حد زیادی قابل پیشگیری است و در اکثر موارد با غربالگری و تشخیص زودرس، در مراحل اولیه قابل درمان است. داشتن وزن متعادل ، افزایش مصرف میوه، سبزیجات، غلات و گوشت ماهی ،داشتن حداقل 30 دقیقه فعالیت ورزشی درروز، پرهیزاز مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده، نمک زده و آماده حاوی مواد نگهدارنده، ترشی و کنسروها ، پرهیزاز مصرف الکل و سیگار و در صورت دارا بودن فرزند شیرخوار و شیردهی از پستان ، ازمهمترین توصیه های خود مراقبتی برای پیشگیری از سرطان پستان می باشد. علاوه براین بهترین راه کاهش خطر سرطان پستان ضمن رعایت شیوه زندگی سالم، انجام مراقبت های معمول نظیر معاینات دوره ای و انجام ماموگرافی در صورت نیاز به ویژه در افراد پرخطر است. کلیه زنان بالای 30 سال برای دریافت خدمات رایگان تشخیص زود هنگام و غربالگری سرطان میتوانند به مراکز خدمات جامع سلامت،پایگاه ها و خانه های بهداشت مراجعه نمایند.

نظر شما :