پیام معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان

تعداد بازدید:۱۰

اهمیت سلامت زنان و هفته ملی سلامت بانوان ایران هفته ملی سلامت بانوان ایران (سبا) درسال جاری از تاریخ (24 الی30 مهر ماه) با هدف اطلاع رسانی و حساس سازی گروه های مختلف جامعه در خصوص اولویت های سلامت زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور، برگزار می گردد. سلامت زنان در همه خانواده ها به عنوان فرزند ، خواهر ، همسر ، مادر یا مادر بزرگ اهمیت خاصی دارد. چند دلیل مهم این اولویت را حمایت می کند . زنان آسیب پذیرترند و در نتیجه بیشتر از مردان در جستجوی خدمات سلامت بر می آیند و پاسخگویی به این نیاز وظیفه اصلی نظام سلامت است . زنان، محور و مدیر سلامت خانواده و یار و همکار ارائه دهندگان خدمات در سیستم سلامت هستند و بخش مهمی از فعالیتهای مربوط به خود مراقبتی و مراقبت در منزل به عهده آنان است.آنها بطور معمول مدیریت و برنامه ریزی سلامت خانواده از واکسیناسیون کودکان گرفته تا تغذیه نوجوانان و کاستن از استرسهای بزرگترها و ارائه خدمات به سالمندان را به عهده دارند .بخش سلامت تغذیه نیز معمولا عرصه تصمیم گیری بانوان است. از طرف دیگر آثار نامطلوب بیماری و مرگ و میر مادر بر سلامت اعضای خانواده غیر قابل چشم پوشی است. از جمله این موارد می توان خطرات تهدید کننده سلامت مادران بر سلامت سایر گروهها ی سنی در خانواده را نام برد ) انتقال مادر به جنین ، اثر سوء تغذیه و دیابت و فشارخون مادر بر جنین ، اثر استعمال دخانیات بر سلامت جنین وسایر افراد خانواده و ...( بعلاوه با توجه به یادگیری رفتار در خانواده و نقش مادران در شبکه یادگیری اجتماعی ،آثار رفتارها ی زنان و مادران بر جنبه های مختلف سلامت و بیماری وتاثیر آن در فرهنگ رفتاری همه اعضای خانواده بر هیچکس پوشیده نیست. ازطرف دیگر اکثریت ارائه دهندگان خدمات سیستم خدمات بهداشتی درمانی در سراسر کشور را زنان تشکیل می دهند و این موضوع نقش مستقیم زنان در ارتقای سلامت جامعه را نیز آشکار می نماید.

دکتر محمد جعفرزاده

معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان